23 Şubat 2009 Pazartesi

BU KADININ KIYAFETLERİ HAVAYI TEMİZLEYECEK!


gelecek ve moda artık biraz şüpheli, biraz hassas bir konu. bence böyle de olması gerekiyor. londra temelli helen storey bu konuda ilginç ve olması gereken bir vizyona sahip..

moda dünyası raydan çıkıyor. milano ve paris'teki moda evlerinde güvensizlik hatta panik var. insanlar yıllar yılı giyim kuşama servet harcadılar ama ne olduysa oldu 2009'da alarm çalmaya başladı. kriz ve glamour artk bir arada yürümüyor. belki de birkaç yıl içinde bazı modacılar tamamen ortadan yokolacaklar. helen storey (49) dışında.

storey, moda profesörü, sanatçı ve de tasarımcı ve de bu olgun yaşında ne istemediğini kesin olarak biliyor. sadece güzel olmak için moda yok. modanın dünyayı güzel bir yer yapmasından ziyade artık yaşanır bir yer yapması gerekiyor çünkü. iyi haber 21. yüzyılda da insanlar giyinik dolaşacaklar. yine kıyafetlere para harcayacaklar ancak çok farklı kriterler devrede olacak. yani artık 21. yüzyılda aslında dünyanın daha fazla modaya ihtiyacı olmadığı bilinciyle davranılacak. işte storey'in vizyonu:

havayı temizleyen bir kumaş (catalytic clothing) üretimi üzerinde çalışıyor storey. beş yıl içinde de bu kumaşların her yerde satın alınacağını, hatta büyük moda markalarının da ellerinde başka seçenek olmayacağını söylüyor. helen storey glamour endüstrisinin yükselen ismi olacak trend araştırmacılarına göre. bekleyip göreceğiz.. http://www.showstudio.com/project/wonderland

Hiç yorum yok: