13 Ekim 2009 Salı

MTAAR ANADOLU YAKASININ MEDARI İFTİHARI


istanbul’un sanat üretiminin ve etkinliklerinin merkezi konumundaki beyoğlu/karaköy eksenine alternatif olarak kadıköy / moda’da konumlanan mtaär, kendi sergi projelerinin yanı sıra sanatçıların da projeleriyle dahil olabilecekleri açık bir sergi alanı. sanatçılar, sanat grupları ve bağımsız küratörler, mtaar.org’da bulunan proje gönderim aracı yardımıyla projelerini kolaylıkla paylaşabiliyorlar...

mtaär sergi alanı ile ilgili bir diğer önemli nokta ise; giderleri, kurucusu olan sanatçılar tarafından karşılanan bir organizasyon olması ve sanatçıların özgün girişimiyle oluşturulmuş kar amacı gütmeyen bir yapı olarak kendini konumlandırması.

mtaär güncel sanatın her alanında, sanatçılara projelerini sergileme imkanı sunmak için kurulmuş. bu kapsamda planladıkları etkinlikler arasında konulu, konusuz sergiler, atölyeler, sanatçı sunumları, özel gösterimler de var..

bu cuma yani 16 ekim'de yeni bir sergi açılışı var mtaär'de. cynthia lim'in "sessiz//silent" adını taşıyan serginin açılışı saat 19.00'da. arkasından da arkaoda'da saat 21.00'da parti var. arkaoda'nın bir tek kusuru var bana göre; o da karşıda olması. ama öte yandan her şey bu yakada olacak değil ya..

Mtaär
Şair Latifi Sok. 27/A Moda/ Kadıköy İSTANBUL
http://www.mtaar.org

İletişim / Contact:
Erkin Gören
erkin@mtaar.org
http://www.erkingoren.com

Sevil Tunaboylu
sevil@mtaar.org
http://seviltunaboylu.blogspot.com

Hiç yorum yok: