28 Mayıs 2009 Perşembe

BREZİLYA, SEN NE KADAR FARKLIYMIŞSIN ÖYLE!



ne zaman sorsalar ilk aklıma gelen yerdir; brezilya. soru şu tabi: hangi ülkeye gitmek istersin?.. evet, beni ve sanırım birkaç milyon insanı daha çekiyor bu ülke. denizi, suyu, kızları, erkekleri, popoları, yemekleri falan filan.. elime brezilya ile ilgili bir haber geçti. takipçisi olduğum dergi vice, brezilya özel sayısı çıkartmış ve ilginç mevzulara dalmış. işte özeti:

* çocuk misyonerler ya da incil bebekleri. 24 milyon üyesi olan 17 bin protestan cemaatiin olduğu, uyuşturucu ve şiddetin ülkesi brezilya'da küçük çocuklara din propagandası yaptırılıyor. daha iyi bir hayat için bizzat ailelerinin yönettiği bu çocuklar yılın 365 günü tüm ülkeyi dolaşıp 2 saatine 700 euro karşılığında insanlara din aşılıyorlar. evet, brezilya'da şu anda yükselen trendlerden biri bu. bizim mendilci çocuklardan farkları daha fazla ciro yapmaları yani..

* farma turizmi ya da pills from brazil. iddiaya göre kara borsada satılan brezilya kökenli bu ilaçlar en iyileri. hele ki gerçek bir brezilyalı satıyorsa mucizevi oldukları söyleniyor. burada zehir pazarlaması yapmıyoruz, sakın yanlış anlaşılmasın ama avrupa'dan brezilya'ya sırf bu ilaçlara ulaşmak için ciddi bir akın olduğu söyleniyor..

* bir mitos nasıl çözülür ya da brezilyalı kadınlar da normal aslında.
o dillere destan süper model olan brezilyalı kadınlar genel nüfusun yüzde 2,764'ünü oluşturuyormuş. gerisi normal. normal derken senin gibi, benim gibi, annen gibi, kız kardeşin gibi yani. six pack'leri filan yok, tenleri altınımsı parlamıyor. neyse, her beden bir sanat eseridir ve de biriciktir zaten öyle değil mi?.. meraklısı normal ölümlü brazilyalı kadınların fotoğraflarına bakabilirler: www.ilanabessler.com.

Hiç yorum yok: