2 Mart 2009 Pazartesi

"SENİ SEVİYORUM"


arkadaşım, eski meslekdaşım genco gülan'ın pg art gallery'deki "seni seviyorum" isimli sergisi bu hafta cumartesi son eriyor.
“seni seviyorum” serisi, daha önce yine pg art gallery’de sergilediği, bilgisayar modelleme ile üretilmiş dijital işlerden oluşan “düş” serisinin devamı. sporcuların serbest düşüş anlarını gökyüzünde fotoğraf ve video ile kaydeden genco, bilgisayar ile müdahalenin minimumda tutulduğu “seni seviyorum” serisindeki yeni işleriyle insanın uçabileceğini kanıtlıyor.

bu proje için iki sene boyunca, türkiye yüzme federasyonu’nuna bağlı şampiyon “kule ve tramplen atlama” sporcuları ile çalışmış. izmir’de yapılan çekimlerde, on metrelik bir kuleden atladıktan sonraki birkaç saniyelik serbest düşüşte sporcular fotoğraflanmış.

genco'nun yapıtları insanoğlunun ebedi hayalini görselleştirirken “ yves klein’ın 1960'da gerçekleştirdiği "Le Saut dans le Vide" (Leap into the Void) performans fotoğrafına da direkt referans veriyor.

paris merkezli Idoménée dergisinde, editör juan santos’un seçkisi ve marcus graf’ın sunuşu ile özel bir bölüm ayrılan işler, bu cumartesiye kadar pg art gallery’de izlenebilir.

Hiç yorum yok: