3 Mart 2009 Salı

JANE BIRKIN NİSAN'DA İSTANBUL'DA


birkaç canlı röportajını izledim. kelimelere usulca dokunarak ingiliz aksanıyla konuşuyor. sesi ise hiçbir sese benzemiyor.. hala canlı, hala diri,.. 20. yüzyıl ikonlarından jane birkin 21 nisan'da istanbul'da...

1966'da antonioni'nin blow up'ında çıplaklığıyla bir anda dikkat çekse de asıl serge gainsbourg ile yaptığı düet skandal yaratarak onu genç yaşta kült'leştiriyor. bu düet ile birlikte mitleşen, 1981'e kadar sürecek olan dillere destan bir aşk hikayesinin temeli atılıyor.

gainsbourg'dan ayrıldıktan sonra solo kariyerine başlıyor birkin. hem oyuncu hem sinema yönetmeni olarak isim yapmayı sürdürüyor. ancak gainsbourg'un ölümünden sonra bir daha asla şarkı söylemeyeceğini bildiriyor dünyaya. 1998'de ise yemini bozup tekrar stüdyoya giriyor.

geçen senenin kasım ayında birkin'in yeni albümü "enfants d'hiver" çıktı piyasaya. bu albümdeki şarkı sözlerinin tümü ona ait. ve de bu sene büyük bir turneye çıkıyor. 61 yaşındaki bu olağanüstü insan, çocuk, kadın, her fırsatta "heimatlos" yani vatansız olduğunu dile getiriyor. "sadece hayranlarımın kalbinde yaşamak istiyorum" diyor.

jane birkin yeni albümünün tanıtımı için 21 nisan'da istanbul maslak'taki tim show center'da olacak. biletler tükenmek üzereymiş, meraklılarına duyurulur..

Hiç yorum yok: