27 Aralık 2010 Pazartesi

2010 BİTMEDEN YAPILASI, BAKILASI, ALINASI ŞEYLER'DEN BİR BUKET...


* all good things filmini tereddütsüz seyredin. özellikle kirsten dunst'u sarışın ve tatlı bir kız zannedenler bu filmde onun oyuncu hem de iyi bir oyuncu olduğuna karar verecekler..

* bige ökten, ismi biraz saklı kalmış tasarımcı. ama suç onda. istanbul modern'in mağazasını kurarken de pek kimsenin haberi olmadı, amerika'da yaptıkları ettiklerini de pek bilen yok. galatamoda'da işlerinin büyük beğeni topladığını biliyorum. yılbaşından önce son dakika alışverişi yapmak isterseniz, onun da işlerini görebileceğiniz white mill shop'a yarın 18.00-21.00 saatlerinde gidin..

* kitap alışverişi için bir sefer de simurg'u tercih edin. online olarak da alışveriş yapabilir veya gidip yerinde eski kokulu kitapların arasında dolaşıp, istediğiniz kitabı hemen olmasa da mutlaka buldurabilirsiniz. şiir seven, uzun zamandır sesi çıkmayan şule gürbüz'ün 'ağrıyınca kar yağıyor' kitabını sorabilir, varsa satın alabilir..

* edisyon, sahibinin sözüyle "bağımsız yaratıcıların fotoğraf, baskı, resim, desen, tasarım nesnesi ve benzeri işlerin edisyonlarının -çoğaltmalarının- satışı için kurulmuş bir sergi alanı. ayrıca içeriği giderek büyüyen açık bir portfolyo. bu niteliği ile bir sergi alanı olmanın ötesinde, bağımsız işlerin kaydedildiği kolektif bir bellek. her edisyon, seçilen çoğaltma modeli ile sınırlı sayıda ve yaratıcısının imzası ile üretiliyor".. yeni eklenenleri yıl bitmeden gidin, görün, alın..

Hiç yorum yok: