10 Mart 2010 Çarşamba

MÜZİKTE YENİ DURUMLAR YA DA YENİ GURUM GONJASUFI


hayatı iyileştirme teorilerinin bono’vari pragmatik yan etkileri yok. kendine has müziğini 50 derecede çöl havasında yapıyor: gonjasufi (sumach valentine) uyuşturucu, las vegas, yoga, islam mistisizmi gibi engebeli ve uzun yollardan gelip bize pop müziğin ektrem şartlarda yapıldığında hiç de zararı dokunmadığını hatırlatıyor... yeni albümünün ismi “a sufi and a killer”..

Gonjasufi - Ancestors
Gonjasufi - She Gone
Gonjasufi - Kobwebz



debut albümlerinde yeasayer sayko (psych-), gospel ve dünya müziği etkilerinde indie-rock’ın dar konvansiyonlarını parçaladılar. bu durumu delirme noktasına taşımayıp, yeni albümleri “odd blood”da daraltmaya karar vermişler. bu demek değil ki pop klişesinin içine saplanmışlar..



bir zamanlar happy mondays’in avuç dolusu hap yuttuğu yerde julie campbell aka lonelady terkedilmişlikten ve boş dramlardan söz ediyor. manchester’lı newcomer keskin minimalist gitar ve metalik rhytm & blues sound’uyla yaşadığı yerin yıkıntı mitosuna ve müzik geleneğine tapınıyor sanki.. lonelady'nin ilk albümü 'nerve up'ın vaadettikleri yabana atılmaz..

Hiç yorum yok: