5 Aralık 2010 Pazar

DAYDREAM NATION, HONGKONG

jing ve kay wong kardeşler "gündüz düşcüleri" için moda yapıyor. honkong gibi bir yerde bu işler nasıl oluyor diye umag dergisi sormuş, soruşturmuş:

birlikte bir label yaratmaya ne zaman karar verdiniz?
jing: ben tiyatro yönetmenliğinden mezun olduktan sonra kay'ın fikriydi. giyim parçalarının da bir tür kukla olduklarını düşünerek girdim bu deneye. birbirimize hiç benzemesek de zevklerimiz aynı kay ile. işe yaklaşımımız ise farklı. ben konsept düşünerek çalışırım; daha sert ve karanlık işler yaparım. kay ise kumaşlarla, materyallerle çalışmayı sever, daha yumuşak tasarımlar yaratır. iyi bir denge kurduk yani.

markanıza verdiğiniz isimde sonic-youth albümünden mi etkilendiniz?
kai: hem evet, hem hayır. sonic youth'u severim ama bizim yarattığımızla bir ilgisi yok aslında. ama bize çok uyuyor. toplum hayalperestleri dışlıyor; biz de onlara karşı direnç gösteriyoruz. hong kong'da doğduk ve büyüdük. burada iyi bir kız ve iyi bir erkek olmak için eğitilirsiniz ve de hayatta her sorunun yalnızca bir tane doğru cevabı vardır. biz insanların gözlerini açmalarını ve çekmecelerinin dışına çıkmalarını istiyoruz.... http://www.daydream-nation.co.uk/

Hiç yorum yok: