28 Mart 2011 Pazartesi

TORO Y MOI YA DA O ESKİ HALİNDEN ESER YOK ŞİMDİ..


üzerinden birkaç ay geçse de havalara uygun olduğu için birkaç lakırdı edelim; toro y moi yani chaz bundick sörfü bırakıp, kayığa biniyor son albümünde. kıyıda sakin ve dingin sularda gezinse de müzikal inciler yumurtluyor yine de.. 25 yaşındaki bundick, ilk albümündeki kaotik eklektizmden dream pop'a sıçramış, "post-chillwave" tarzında çoraplar örmüş; sampler ve keyboard'un yerini piyano ve orga teslim etmiş, şubat'ta çıkan ikinci albümü "underneath the pine"de.. günün müziği "still sound" olsun o halde..
Toro Y Moi - Still Sound

25 Mart 2011 Cuma

BİR FOTOGRAFÇI: TIM GEORGESON


dünyanın dergisi ve gazetesine fotoğraf çekiyor. the new york times, rolling stone, national geographic ilk akla gelenler. onu "commercial" fotoğrafçı olarak tanıyanların savaş sırasında çektiği kosova serisini görmeleri ya da biraz daha bekleyip, bu konuda yaptığı ve yakında tamamlayacağı "untouchables" ismini verdiği filmi izlemeleri gerekir. tim georgeson takibe alınası müthiş bir fotoğrafçı..

2DE1 HER SALI RADYO BABYLON'DA


radyo babylon açıldığı günden beri sürprizli yayın akışı, renkli programları ve eklektik tarzıyla bana kalırsa türkiye'deki en iyi müzik yayını yapan radyo.. orada program yapıyor olmaktan büyük zevk alıyorum ve gururlanıyorum. blogger'ların kapatılması ve iş yoğunluğuyla burada bahsedemedim. ama ilgilenenlere duyurmak isterim; salı günleri hazırlayıp ve sunduğum saat 17.00-18.00'de yayınlanan 2de1 isimli programım var. burada tanıttığım müziği ve daha fazlasını radyoda dinleyebilirsiniz. ayrıca geçmiş programları da soundcloud'dan dinlemeniz mümkün..

CUT MAGAZINE DERGİSİ ARTIK REMZİ VE D&R KİTABEVLERİNDE!


yayına hazırladığım cut magazine 1 yaşında. bir önceki sayısıyla satışa çıkan dergimiz 1. yaş sayısıyla birlikte artık d&r ve remzi kitapevlerinde de satılıyor. yapım, yayın, reklam ve film dünyasının profesyonellerine yönelik çıkardığımız cut magazine'in son sayısında grease filminin efsane yönetmeni randal kleiser, yavuz turgul, zeynep özbatur, gani müjde gibi isimlerle ile röportajlar, ilk kez bizim duyurduğumuz mizah festivali, viral reklamlar gibi konular yer alıyor.. ayrıca yeni web sitemiz de yakında yayında olacak, haberiniz ola..:))

3 Mart 2011 Perşembe

YENİ ALBÜMLER: HOLY GHOST - GANG GANG DANCE - MATTHEW DEAR


* holy ghost'un 10 parçalık "hol ghost" adını taşıyan debut albümü nisan'da dfa records'dan çıkıyor..

* matthew dear "slowdance ep'siyle nisan'da karşımızda..ep'de yer alan bir parçayı buradan dinleyebilirsiniz:

Matthew Dear - Slowdance (How To Dress Well Seance) by factmag

* gang gang dance'in yeni albümü "eye contact" geliyor.. 11 dakikalık 'glass jar'ı afiyetle
dinleyiniz..

2 Mart 2011 Çarşamba

"EĞER YARIN NICOLAS JAAR'IN DOĞUMGÜNÜ OLSAYDI HERKES ORAYA GİDERDİ"*


*bunu ben söylemiyorum fact söylüyor. şimdilerde müzikle ilgili herkesin gözünün üstünde olduğu nicolas jaar, albümü "space is only noise" ile olduğu kadar remiksleriyle de beni benden alıyor..

When Saints Go Machine - Fail Forever (Nicolas Jaar Remix) by factmag

ÖLMEDEN ÖNCE...


sanatçı candy chang bir kez daha sosyal medyayı sokağa taşıyor; bu kez merkezde new orleans'de terkedilmiş bir bina var. "ölmeden önce.." yazılı board'lara herkes dilediğini yazabiliyor.. nedeni/nasılı burada..

STEFAN SAGMEISTER YİNE USTALIĞINI KONUŞTURMUŞ..


"another book about promotion & sales material" grafik sanatçısı, büyük usta stefan sagmeister'in son yedi yılda yaptığı işlerini, bir araya getirdiği bir kitap, olağanüstü!..

... VE ŞEHRİN GÖRÜLMESİ MECBURİ SERGİLERİ..


şehrin tüm aktivitelerinden uzak ve yoğun geçen son birkaç haftanın acısını çıkartma zamanı geldi:

* galeri non - nazım hikmet richard dikbaş - yeni eğlence ve dinlenme biçimleri - (28 ocak/12 mart)
* galerist - Hüseyin Çağlayan -‘Yakınlık Sensörleri / Proximity Sensors’ (24 şubat/26 mart)
* apartman projesi - terzinin hayali m&m tailor's dream - tayfun serttaş (23 şubat/16 mart)
* x-ist - şoktayım ama şaşırmadım - ekin saçlıoğlu - (17 şubat/19 mart)

(foto: (Nazım Hikmet Richard Dikbaş/left: bu kadar ileri gitmek gerektiğini bilmiyordum..."/"I hadn't realized you had to go this far...," 2011. ink and pencil on paper, 5,3 x 7,5 cm.
Right:"Demek alındınız..."/"so you're offended...," 2011. ink and pencil on paper, 5,3x7,5 cm.)

YEŞİM AKDENİZ GRAF'IN SERGİSİ BU HAFTASONU AMSTERDAM'DA AÇILIYOR..


amsterdam'da bulunan galerie fons welters'de cumartesi günü yeşim akdeniz graf'ın "ulalume" adını taşıyan solo resim sergisinin açılışı var. sergi 2 nisan'a kadar devam ediyor. yolunuz düşerse mutlaka gidin, görün..